THE BAND

Zet 6 muzikanten met een verschillende muziekachtergrond – van folk tot klassiek – maar met een diepgewortelde liefde voor bluegrass bij elkaar, en je krijgt een krachtig combo dat je met rijke akoestische klanken en in elkaar vloeiende stemmen ontvoert naar het Kentucky van de jaren 50.

 

Suncourt Ramblers werd in 2010 boven het doopvond gehouden. De groep brengt bluegrass in een breed pallet, van authentieke bluegrass nummers tot bekende en minder bekende rock & pop songs in een bluegrass jacket. Suncourt Ramblers transformeren de Limburgse Demer in de Mississippi en nemen je mee in een warme muzikale boottocht.

Take a ride!

 

Meer over Bluegrass

 

 

Je zag de Suncourt Ramblers op // Blues Peer // Suikerrock // Hasselt Live // Labadoux // Zonhoven trapt door // Jenever feesten // Peer Live // De Knoet Aarschot // 


David Bammens // Mandoline en zang

David Bammens was 12 toen hij zijn eerste mandoline les kreeg van Georges Defraine  in het Volkstehuis in Hasselt, het huidige Jeugdmuziekatelier. Defraine vormde met zijn leerlingen een klassiek mandolineorkest. Onder hen één rebel... Via zijn voorliefde voor de bluegrass mandoline en zijn betoverende klanken ontdekte David de volkse bluegrass muziek. Cripple Creek heette het eerste nummer dat hij uit zijn nieuwe bluegrass mandoline tokkelde, en al snel ontstond zijn eerste projectje, The Cripple Creek Band. Jaren later stapte David in Sweet OK, een groep rond banjo speler Johan Gabriels. In 2010 stond deze charmante troubadour mee aan de wieg van de Suncourt Ramblers.
Bert Peyffers // Contrabas

Bert Peyffers speelt al van zijn prille jeugd percussie. Hij studeerde aan Musart in Hasselt, volleerde zich als percussionist in diverse bands en projecten, en ontwikkelde zich daarnaast als singer-songwriter. Ondanks zijn jonge leeftijd stond Bert al op menig podium, van festivals zoals Dour en Genk on Stage tot Ketnet en Belgium’s Got Talent. Op zijn 16 schreef hij al muziek voor een musical. Daarnaast won hij de nationale kunstwedstrijd Kunstbende en kreeg een wildcard voor de internationale muziekwedstrijd Imagine met zijn zelfgeschreven muziek.

Voor Suncourt Ramblers zet Bert nu al zijn grooves over op de contrabas.Jos Vandael // Accordeon en zang

 Als kind entertainde Jos Vandael familiefeestjes met zijn accordeon. Later ruilde de seventies puber – in de ban van Dylan en the Stones -  zijn accordeon in voor de gitaar en stortte zich op kleinkunst en rock. Voor de folkband De Spelemannen haalde Jos zijn accordeon terug vanonder het stof en sindsdien trotseert hij samen met zijn toetsenbalg tientallen podia. Een paar jaar geleden gaf Jos zijn accordeonhuwelijk een nieuwe uitdaging en vervoegde hij met glans de Suncourt Ramblers.Eric Vanderfeesten // Gitaar en zang

Drums en cymbalen waren de jeugdliefde van Eric Vanderfeesten.  Na 12 jaar slagwerk academie en passages bij diverse coverbands en de formatie Fin Finch, ruilde hij de drums tijdelijk in voor de elektrische basgitaar. Met de viersnarige ritmegitaar stond Eric met Rozy Palm op het podium van Humo’s Rock Rally en stapte hij in een garage rockavontuur met de Drunk Stoned Rangers. Gebeten door de rootsmuziek en geïnspireerd door de ‘handmade’ gitaren van Jos Maesen, groeide Eric’s liefde voor de akoestische gitaar, het instrument dat hij met passie en gave bespeelt bij de Suncourt Ramblers.Peter Lesage // Viool en Zang

Peter Lesage volgde als jonge knaap vioolles aan de muziekacademie en nam er nadien ook enkele jaren zangles. Aanvankelijk vond hij zijn muzikale gading in een klassiek ensemble, maar geleidelijk aan groeide zijn begeerte voor de traditionele Ierse volksmuziek. Hij speelde daarop enkele jaren viool in een Ierse folkband die traditionele ‘session tunes’ bracht. Gaandeweg wakkerde ook Peter’s liefde aan voor bluegrass en in 2011 stond hij mee aan het doopvont van de Suncourt Ramblers. Daarnaast is deze rasechte fiddler lid van het solidariteitskoor Kantikune en brengt bij gelegenheid ook folkbalmuziek met het instrumentaal ensemble Muzikune.